Мото гуми – необходимата информация която ви е нужна по темата

Мото гуми – необходимата информация която ви е нужна по темата

Мото гумите са доста важен компонент за което и да е превозно средство от типа . Шофирането на мотоциклет и други такива превозни машини притежаващи мото гуми, реално вещае по-голяма несигурност от управлението на автомобил. И не толкова перфектнотосъстояние на мото гумите още повече ще повиши опасността от зараждане на нежелани случки , независимо от факта за каква марка мотоциклет говорим и с какви умения за управление разполагате . Затова е истински важно да изберете пасващите и добри мото гуми за мотоциклета ви . В тази статия ще обобщим съществените фактори , изиграващи роля в метода на селекция, също така видове хубави взаимовръзки във връзка с обещаващата грижа за мото гумите.

Обмисляйки вариантите употребявана или неизползвана мото гума

При случай, че си купите нова мото гума, дали можете да бъдете убедени, че тя със сигурност е нова? Възможно е примерно мото гумата да е била прибрана в склад за неопределено дълго време , преди да бъде закупена от вас . Най-добрият метод да узнаете каква е истината , е като прегледате идентификационния й номер DOT. Той е разположен в от страни на мото гумата. Необходимата информация за нейната възраст ще разберете от крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях отговарят на седмицата от годината , на производство на съответната мото гума, а другите две – и годината на производство. В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, то тя е създадена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че се сещате , посредством DOT кода може да научите с огромна точност годината на производство на мото гумата, закупена от вас току що .

Намерете мото гуми 1
Намерете мото гуми

Начин за постигане на изрядно сцепление между мото гумата и пътния слой

Колкото по-обширна е широчината профила , толкова по-работещо ще е и получаващото се сцепление . В това време обаче е добре да знаете , че обемната ширина на профила подсилва и силата на триене на мото гумите и пътя , това довежда до по-затруднено превключване на насоката на движение. Произлизайки от това , ще трябва да вложите по-големи усилия, за да изпълните потребния завой. Погледнато под друг ъгъл, смалената профилна ширина води до по-бързи и по-олекотени завои , но също понижава цялата устойчивост на превозното средство при право движение .

Мото гуми – най-важно е стабилността в пътното движение

Височината на профила е направо обвързана със страничната пластичност на мото гумата. При случай, че профилната височина на мото гумата е умалена , се понижава и нейната странична еластичност . Това придава по-добра стабилност и безопасност , същевременно и по-внимателно контролиране на превозното средство .

Най-добрите на пазара мото гуми 2
Най-добрите на пазара мото гуми

Подбрани указания при избора на мото гумите

Продължаваме с няколко полезни напътствия отнасящи се за материалите от група „Мото гуми“. Тези указания имат общо с идентифициране на моментното положение на мото гумите, точната им употреба и поддръжка . Ето какво се налага да разглеждате при положение, че желаете вашият мотоциклет да бъде снабден с мото гуми, които са във възможно най-добро състояние :

Мото гуми – определените отличителни свойства на джантите

Ставайки дума относно мото гуми, е добре да се следят и съществено важните характерни свойства на джантите им. Ширината на джантата например се налага задължително да съответства на на мото гумата, като са приемливи само малки различия по отношение на визирания изглед. За да оптимизират максимално дейността по търсене на добрата джанта, в доста варианти фирмите излагат по няколко на брой ширини на джанти, които съответстват на съответен модел мото гума. Доброто съчетание между мото гума и джанта помага относно стабилитета на мотоциклета докато е в движение и достигането до задоволителна прецизност ставайки въпрос за шофирането му.

Вижте каталога ни с мото гуми 3
Вижте каталога ни с мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем какво показва параметрите на височината преди избора

А за да ви се изясни идеята на височината на профила , най-вече сме длъжни да споменем какво конкретно се побира в тази характеристика на мото гумите. Чрез термина „височина на профила“ фактически се означава периметъра между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Мото гуми – защо е важна протежението на профила в нашият избор

широчината на профила на мото гумата е хубаво да бъде възприета като водещ фактор побирайки материали от тази група . Потребността за това е скрит в идеята , че тя играе главна функция за гарантирането на хубаво единство между мото гумата и повърхността на пътя .

Мото гуми – поддръжка на доброто показателно равнище на налягането

Едно от най-важните условия свързан с мото гумите е да следите оптималното им ниво на налягане. По никакъв повод не оставяйте мото гумата да омекне, защото при нейното загряване може да се получи спукване. А това в ситуация на движение е възможно да причини сериозни инциденти с много неприятни последици. Погледнато от друга страна , не ви препоръчваме да покачвате твърде налягането на мото гумите. Така биха станали по-податливи на похабяване и едновременно с това разколебава стабилността на превозната машина. Редовното проверяване и проследяване на препоръчителното налягане е единствения метод да си гарантирате продължителен живот на мото гумите, също и максимална сигурност и безопасност на пътя .

Видове мото гуми 4
Видове мото гуми

Не се чудете да ни потърсите и да потърсите точните мото гуми

Погледнете каталога на Мото гуми ООД и си изберете най-удачните мото гуми за вашия мотоциклет! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Вижте нашите мото гуми 5
Вижте нашите мото гуми
Най-добрите оферти за мото гуми 6
Най-добрите оферти за мото гуми
Разнообразие от мото гуми 7
Разнообразие от мото гуми
Повече за  мото гуми 8
Повече за мото гуми
Изключително качествени мото гуми 9
Изключително качествени мото гуми

Обмисляйки вариантите употребявана или неизползвана мото гума
Начин за постигане на изрядно сцепление между мото гумата и пътния слой
Мото гуми – най-важно е стабилността в пътното движение
Подбрани указания при избора на мото гумите
Мото гуми – определените отличителни свойства на джантите
Мото гуми – трябва да знаем какво показва параметрите на височината преди избора
Мото гуми – защо е важна протежението на профила в нашият избор
Мото гуми – поддръжка на доброто показателно равнище на налягането
Не се чудете да ни потърсите и да потърсите точните мото гуми

Leave a Reply