Мезотерапията – идеална практика за лице и тяло

Мезотерапията – идеална практика за лице и тяло

Нормално сесиите по мезотерапия са два варианта – за лице и за от раменете до краката. Да, мезотерапията за лика е пригодена към усъвършенстване и разкрасяване на кожата на лицето, дарявайки ѝ качествен и хубав вид. Но, мезотерапията за тяло може да има и други хубави дейности, като активизиране топенето на мастните натрупвания. Най-добре по-натам да разберем главните данни, които да запомните за различните типове мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросния вид мезотерапия е предназначен за лицето, областта на деколтето. Важното е да поднесе на тези зони ценните вещества . Защо е полезна мезотерапията за вашето лице? Знайте, че с остаряването по кожата се заформят различни белези на стареене. Те представляват да кажем загуба на еластичност на кожата, недостиг на свежестта ѝ, изменение на блясъка и, естествено, появяване на бръчки. Мезотерапията ще ви помогне да избягате от тези гадни ефекти и да спасите силния и естетичен външен вид на вашия лик. Ефектите от употребата на мезотерапията за вашето лице включват подължително подобряване на вида на кожата, лишаване от линии и бръчки, съвместно с премахване на досадните торбички и тъмни петна около очите. Едно малко чудо, помагащо на всяко лице да бъде близко до съвсем здраво.

2. Мезотерапия за тяло – вече знаете, мезотерапията за тяло е различна от подходящата за лице по своя смисъл и употреби. Терапията действа основно към редуциране на повечето мазнини и достигане на въпросната област от нашето тяло в желания вид и форма. Въпросният напредък става като въздейства на алфа – и бета – рецепторите на мастните клетки. Искаме да ви разясним супер лесно как точно работят същите рецептори. Нека кажем, че същите рецептори приличат на начало и финал за мазнините. По принцип през алфа – рецепторите мастните клетки си осигуряват мазнини за запасяване, докато бета – рецепторите ги използват ако тялото ни има нужда от по-голямо количество енергийни сили . И тук именно изиграва своята роля мезотерапията като дейност. Поставените чрез мезотерапията необходими субстанции стимулират функционирането на бета – рецепторите за да се постигне извеждане на мазнините и също така затрудняват последвал прием на мазнини в човешкия организъм чрез алфа – рецепторите. Ето така се придобиват редица приятни за човек качества. Спрямо конкретната зона на употреба на мезотерапията, въпросните приятни качества могат да включват стягане и извайване на коремната област, горната част на краката, седалището или ръцете. Освен това, чрез мезотерапията ще се гарантира заглаждане на целулита и спадане на нашите мерки. Ясно е, че, ако бленувате за красиво и здраво тяло, мезотерапията ще ще спомогне за осъществяване на исканите резултати.

Истина ли е, че сеансите по мезотерапия са безболезнени?

Това е вярно, сесиите по мезотерапия са абсолютно безболезнени за клиента. За да го разберете напълно , трябва просто да се замислите какво реално се оказва мезотерапията. Миниатюрна инжекция, с помощта на която в вашия организъм се вливат положителни и нутритивни вещества справящи се с най-разпространените кожни неприятности – от остаряване и умора, до акнеична кожа, всякакви петна и смяна на цвета. Ето защо всъщност няма защо да се притеснявате. Техниката по мезотерапия изрично не не влияр на появяването на усещане за болка или нежелани усещания. Това, което би могло да усетите, може да е кратко бодване или усещане за парене.

Разновидности мезотерапия 1
Разновидности мезотерапия

Какви са рисковите моменти за доверяване на мезотерапия?

Както при повечето сеанси, за мезотерапията , естествено, са известни някои рискови моменти. Те касаят фактически за частни случаи: жени, които са бременни и кърмещи жени, които живеят с болести от онкологичен характер и имащи всекидневно сърцебиене или припадане. При такива случаи не се съветва прилагането на мезотерапията като вариант. Също се ясни и друг вид проблеми, за които без свян трябва да споделите с вашия специалист. Едни от тях са алергични проблеми или пък лекуване със съдоразширяващи препарати. Ако вие сте в тези ситуации, споделете ги на медицинското лице, за да може да проверите съвместно шансовете и рискованостите при евентуално използване на процедура по мезотерапия.

Най-добрите оферти за мезотерапия 2
Най-добрите оферти за мезотерапия

Често срещани въпроси за мезотерапията

Накрая обобщаваме и с няколко основни въпроса за мезотерапията, които най-вече се питат от всички наши клиенти. Чуденията се отнасят до характерността на самата манипулация по мезотерапия, неприятните ефекти и рискованостите за слагането ѝ , в комплект със особеностите на слаганите в нея течности. Разберете в веднага събраната информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

Повече за  мезотерапия 3
Повече за мезотерапия

История на мезотерапията

Преди да разберем повече информация за всеки плюс и характеристики на мезотерапията, ще ви обогатим бързо с историята на нейното появяване и разрастване. Като техника мезотерапията е обявена и приложена първоначално през 1952 г. от Мишел Пистор, виден в този период медик от Франция. Истината е, че натъкването на мезотерапията се осъществява ненадейно. В примената на Пистор се появява пациент с астматична криза , нуждаещ се от спешна медицинска помощ. Точно в този момент обаче медикът няма на разположение исканите инструменти. Поради това френският медик предпочита да действа бързо, за да реши временно въпроса. Медикът открива една останала счупена спринцовка с игла, дълга 4 мм и инжектира нужния медикамент. Шокът за него е страхотен, в мига, в който човекът не само се стабилизира, но и няма и спомен от пристъпа. Естествено, Пистор разказва за откритието си на колегата си Карно. Двамата заедно организират няколко проучвания, в резултат на които се появява нови 4-милиметрови игли с терапевтична употреба , които започват да се използват при всяка мезотерапия.

Нужни са три десетилетия и повече, преди мезотерапията официално да получи категоризация за технология на медицината с традиции. Това се случва през 1987 г. благодарение на Френската Медицинска Академия. В първия момент мезотерапията влиза в употреба основно при лекуване на спортни контузии или ревматоидни заболявания. Впоследствие процесът намира приложение и в медицината в естетичния сектор като способ за разкрасяване на кожаа на тялото, сражение със загубата на коса, заличаване на целулита, лишаване от излишни мазнини в някои проблемни зони от телата ни и т.н. Ефектът на мезотерапията и добрите резултати, които дейността предлага на всички, мигновено засилват безупречната ѝ репутация. За малко време нейната популярност преминава границите на Франция и стига до много държави в Европа. Стигаме до наши дни, когато вече мезотерапията представлява предпочитана техника за подобряване състоянието на кожата по цялата планета. Безспорните прекрасни постижения, отсъствието на болезненост и странични неприятности при тази дейност, правят мезотерапията неразделно свързана с еволюционните промени на разкрасителната медицина.

Особености на мезотерапия 4
Особености на мезотерапия

На какъв брой практики по мезотерапия трябва да разчитаме?

Реално практиките по мезотерапия се извършват в комплекти от 2 или 3 за зоната на лицето и от 4 до 10 за тялото . Разбира се, точният брой на гореспоменатите техники зависи най-вече от личните ви предпочитания и различия. Времевият диапазон при практиките по мезотерапия се изменя до максимум 3 седмици. След завършване на една процедура по мезотерапия с вече уговорените на брой техники, нова се планира минимум след 180 дни. Задълбочено разисквайте с избрания от вас човек количеството на сесиите по мезотерапия и най-вероятните крайни резултати. Също уговорете схема за правенето им, която да съответства както на вашата програма и предпочитания, а и на клаузите за функционалност на мезотерапията.

Повече за  мезотерапия 5
Повече за мезотерапия

Мезотерапия – съвети и препоръки

Предлагаме ви практични съвети за ситуациите, в които ще сте на мезотерапия. Тези съвети са за това какво трябва и какво да не се да се прави преди и след мезотерапията, паралелно с възможностите за по-голямо разтегляне на ефекта от манипулацията. Това са най-важните ни съвети към всички, избиращи мезотерапията:

– изключително в лекарски кабинети – това е началният и вероятно най-важен съвет, който се отнася до мезотерапията, който да не омаловажавате. Мезотерапията е наложително да се случва изключително в лекарски кабинети или клиники по специалността. Не се залъгвайте от това, че процедурата свършва наистина бързичко и много лесно. Не забравяйте, че става въпрос за здравето и красотата ви, и не бива да се предоверявате в ръцете на съмнителни лица и фирми.

– още знания – не се плашете да питате и да поискате максимално много информация , касаеща манипулацията по мезотерапия, която ще да бъде реализирана, и използваните в нея съставни части. Ако ви е известно всичко което ви предстои, идеално за вас. Ще е добре да поискате информация какви точно продукти ще ви вложат. Попитайте дали течностите са купени директно от производителя или официални дилъри, също така какви са гаранциите за съставките им. Когато процедурата по мезотерапия доказано се осъществява в сходство с най-добрите настоящи примери в тази област, хората, с които разговаряте, с удоволствие биха искали да откликнат изчерпателно на всички ваши въпроси.

– не се подлъгвайте по цифрата за мезотерапията – в случай че ви кажат за успешна мезотерапия на прекалено снижена сума спрямо другите в сферата, помислете дали всичко си струва. Лично ние ви казваме да не поемате рискове с качествената технология по мезотерапия, по причина, че това по-натам може да предизвика поява на неподходящи и даже неприятни последствия за вас и вашата кожа.

– директно преди мезотерапията – има конкретни вещества, които трябва да не се взимат непосредствено преди реализирането на техниката по мезотерапия. С „тъкмо“ в този момент искаме да наблегнем на двайсет и четири часа преди съответната манипулация. Какви са тези по-скоро забранени течности? Като такива можем да посочим аспирина и всякакви други съдоразширяващи вещества, заедно с всякакви алкохолни напитки. Понякога поглъщането на подобни вещества преди мезотерапия поражда неприятни последствия за здравето ви.

– веднага след мезотерапията – след приключване на процедурата по мезотерапия, също е нужно да внимавате за специфични правила и добри решения. На първо място, поне няколко часа след мезотерапията не слагайте грим. Ползването на вана или душ и съответно измокрянето на работеният участък повторно е опасно. Другата ни препоръка към клиентите важи за по-дълго време, а именно две пълни денонощия два пъти по 24 часа след приключване на технологията по мезотерапия. Внимавайте в посоченото време да не се излъжете с пренатоварвания или прекалени натоварвания , които ще доведат до червени лицеви петна, а и да не правите никакви топлинни процедури сауна, парна баня.

– осигурете си продължителни ефекти – както помните, постигането на устойчиви последствия от практиката по мезотерапия основно се влияе от персоналните ви действия и практики. Продължаването на плюсовете на мезотерапията е задължително неразделно от следенето на точни хранителни програми, опазването на добро физическо състояние и без изключение следването на здрав живот. За да разберете повече по отношение на съвети след финализирането на дейността по мезотерапия, попитайте избран от вас специалист.

Полезно за мезотерапия 6
Полезно за мезотерапия

Каква роля изпълнява хиалуроновото вещество в мезотерапията?

Както неведнъж споменахме в текста, наред с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се оползотворява и хиалурон. Същата се явява много чудесна алтернатива не изолирано за мезотерапията, но и за много терапии в разкрасителната индустрия. И има редица причини за това. За начало, хиалуронът е тотално органична субстанция, синтезирана от човешкия организъм в нормално състояние. На всичкото отгоре същата притежава специални свойства относно поддържане на кожното овлажняване, повишаване на гъвкавостта ѝ и отдалечаване от процесите на старееене. Ето генералните преимущества на хиалуронът, приспособяват ползването ѝ в мезотерапията толкова полезно за клиентите:

1. Не носи вреда на никого – хиалуроновата киселина се счита за вещество, произвеждаща се в човешкия организъм. Това прави нейното поставяне по време на мезотерапията абсолютно безопасно и безвредно. Хиалуроновата киселина се поема изключително безпрепятствено от нашето тяло и не причинява никакви тежки реакции от алергии или нежелание ефекти. По каква причина реално е хубаво за хората вливането на хиалуронова киселина с мезотерапия или други медицински процедури? Факт е, че с остаряването синтезът на хиалурон, за който споменахме, осезаемо се редуцира. Това оказва негативен ефект върху външния вид, еластичните способности и подхранването на кожата. Сдобиването с повече хиалуронова киселинна субстанция със съдействието на мезотерапията действа за поддържане на младостта на кожата и справяне с кожни проблеми от най-различно естество.

2. Скоростни и ефикасни последствия – слагането на хиалуроновата киселина в мезотерапията и разните козметични сеанси носи моментални и ефикасни постижения за човека за качеството на третираната кожа. Споменатите бързи и качествени постижения са гарантирани при всякакъв вид поставяния на хиалуронът в тази посока. Ако се касае за пълноценно подобряване на кожата, нейното по-добро овлажняване или пък премахване на всякакви бръчки, хиалуроновото вещество ще бъде полезна. Точно тези характеристики на хиалуроновата киселина я превръщат в предпочитана и използвана в манипулациите по мезотерапия. Трябва да сте сигурни, че мезотерапията с киселина с хиалурон ще ви донесе исканите ефекти и ще усъвършенства осезаемо цялостното излъчване на вашата кожа.

3. Пазене на добрия ефект – следващо твърде ценно свойство на хиалуронът, правещо я да бъде изключително перфектна за мезотерапия и различни процедури на козметиката. Качественото въздействие на киселината с хиалурон за нашата кожа е валидна за достатъчно удължен период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След приключването на този период, без никакъв проблем може да се назначи още една сесия по мезотерапия или която и да е друга козметична сесия с на хиалуронова киселина, за да се запази силният и сияен външен изглед на кожата.

4. Просто и без болезненост приложение – накрая, процесът по вкарване на киселината с хиалурон в тялото е твърде лесен и в същото време без болка за клиентите. Обикновено той трае в рамките на 10-15 минути. Макар и да се говори за мезотерапия, лицеви филъри или всякакви процедури с хиалурон, няма наличие на силни болки или неприятно усеане за човек. Както научихте, единствено може да усетите едва доловино боцване или парене на третираната област. Тези чувства , естествено, отшумяват бързо след спирането на инжектирането.

В Мезотерапия ЕООД ще станете абсолютно убедени в ефикасността и безпогрешността на осъществяваните техники по мезотерапия. Специалистите ни имат висока квалификация и гарантирани познания в тази област, а използваните консумативи за мезотерапията, са изключително на най-високо ниво. Доверете се на Мезотерапия ЕООД и ще се сдобиете с отлични ефекти за 918/ що се отнася до добрия и здрав външен изглед на вашата кожа!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Препоръки за мезотерапия 7
Препоръки за мезотерапия
Полезно за мезотерапия 8
Полезно за мезотерапия
Препоръки за мезотерапия 9
Препоръки за мезотерапия

Истина ли е, че сеансите по мезотерапия са безболезнени?
Какви са рисковите моменти за доверяване на мезотерапия?
Често срещани въпроси за мезотерапията
История на мезотерапията
На какъв брой практики по мезотерапия трябва да разчитаме?
Мезотерапия – съвети и препоръки
Каква роля изпълнява хиалуроновото вещество в мезотерапията?

Leave a Reply